Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specifica tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Salate, 20 Noi 2010 | 13163 vizualizari

 

Salata de vinete specifica tarilor arabe are 3 ingrediente obligatorii: pasta de susan , usturoiul si sucul de lamaie.Se serveste cu un mujdei de usturoi la care se adauga suc de lamaie si ardei iute taiat marunt.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari
  • 2 linguri pasta de susan
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri de iaurt natural
  • 3 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specifica tarilor arabe:

Se pun vinete la copt pe o plita pe aragaz.Se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.
Se pun la scurs cca ½ de ora , apoi se toaca marunt.
Se pun vinetele tocate intr-un bol si se adauga pasta de susan, sucul de lamaie, iaurtul si usturoiul.
Se amesteca bine si se potrivesc de sare.
Se decoreaza dupa gust cu frunze de menta verde, masline, rosii, castraveti .
Se toarna putin ulei de masline pe salata.
Se servesc cu lipie araba si optional mujdei de usturoi cu lamaie si ardei iute tocat.
Lipia araba se rupe in bucatele si se foloseste ca o lingura pentru a lua salata de vinete de pe platou.
Acesta este stilul arab de a manca salata de vinete, de fasole, de laptuci,Baba Ghanouj , hummus,etc.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specifica tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu coaja alba, cu maioneza